Piuma B-Active®

P I U M A, THE SMILE SCIENCE. Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ MADE IN ITALY ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ: ACTIVE BRISTLES ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΑΓΚΗ ΣΑΣ

Αφού έλαβε δύο σημαντικά διεθνή βραβεία για το σχεδιασμό της οδοντόβουρτσας “Piuma Brush”, η βενετική εταιρεία στοματικής φροντίδας επαναλανσάρει τώρα τη σειρά της προσαρμόζοντας τις τρίχες της κεφαλής: υπάρχουν τρίχες με μικροβιοκτόνο δράση, λευκαντική δράση και με βιταμίνη C. Ο ιδιοκτήτης Michele Longato δήλωσε: «Είμαστε πρωτοπόροι στην προσφορά αυτής της νέας τεχνολογίας».

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της καινοτόμου «Piuma Brush», της βραβευμένης οδοντόβουρτσας με μοναδικό σχεδιασμό Made in Italy, η εταιρεία που δημιούργησε την «Piuma Care», με έδρα τη Noventa di Piave, στην περιοχή της Βενετίας, λανσάρει τώρα άλλες τεχνολογικές καινοτομίες για τη φροντίδα του χαμόγελου.

Εκτός από τις τρέχουσες τρίχες οδοντόβουρτσας, κατασκευασμένες από αντιβακτηριδιακά υλικά, που είναι από τα πιο αποτελεσματικά και απαλά διαθέσιμα, υπάρχουν και τρίχες ενεργού άνθρακα, κατασκευασμένες από 100% φυσική διαδικασία ανθρακοποίησης ξύλου, που έχουν τη φυσική επίδραση στη λεύκανση των δοντιών. Όχι μόνο αυτό, υπάρχει επίσης μια οδοντόβουρτσα με τρίχες φθορίου που διατηρούν την ισορροπία του pH του στόματος, ενισχύοντας τα απιονισμένα μέρη του σμάλτου των δοντιών. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχουν ακόμη σχέδια για μια οδοντόβουρτσα με τρίχες εμπλουτισμένες με βιταμίνη C, με όλες τις γνωστές θετικές ιδιότητες για το ανοσοποιητικό σύστημα και μια περιζήτητη αντιική δράση. Αυτές οι καινοτομίες γίνονται δυνατές χάρη στις τρίχες οικολογικού νάιλον, οι οποίες χρησιμοποιούν πρώτες ύλες από ανανεώσιμες πηγές, κατασκευασμένες με προσοχή στο περιβάλλον και την οικολογία, επειδή προέρχονται επίσης από ανακυκλωμένο πλαστικό.

«Χρειάστηκε πολύ σκληρή δουλειά, αλλά τελικά είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε τη συλλογή μας», εξηγεί ο ιδιοκτήτης του Piuma Care, Michele Longato. “Πολλά από τα προϊόντα είναι απολύτως μοναδικά και πρωτοποριακά στο σχεδιασμό τους. Ανταποκρινόμαστε σε όλες τις ανάγκες: όλοι όσοι έχουν ευαίσθητα ούλα, δόντια που έχουν χάσει το φυσικό τους λευκό, κακή αναπνοή, μικρόβια στη στοματική κοιλότητα ή ερεθισμούς, μπορούν τώρα να έχουν τη δική τους ειδική οδοντόβουρτσα, με ειδικά σχεδιασμένες τρίχες. Κάθε μία έχει το δικό της χρώμα, το οποίο έχει και ένα αισθητικό πλεονέκτημα. Οι χρυσές τρίχες είναι για βιταμίνη C, οι γκρι τρίχες είναι για ενεργό άνθρακα και οι λευκές τρίχες ενισχύουν το σμάλτο των δοντιών, επιπλέον αυτά που βρίσκονται ήδη στον κατάλογο που είναι στρογγυλεμένα μαύρα για να είναι από τα πιο ευαίσθητα και απαλά στον κόσμο. Μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά αυτές τις προσαρμογές επειδή εργαζόμαστε για ένα ποιοτικό και αποκλειστικό προϊόν».

Η Piuma Care ιδρύθηκε από τον Longato, έναν διευθυντή που, μετά από επαγγελματική εμπειρία σε διάφορες πολυεθνικές στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία και την εργασία στην οικογενειακή επιχείρηση (Stampoplast, που δραστηριοποιείται στην επεξεργασία πλαστικών υλικών), ίδρυσε την εταιρεία, η οποία ειδικεύεται στα προϊόντα στοματικής υγιεινής, κατασκευασμένα με πρωτοποριακό σχεδιασμό και τεχνολογία αιχμής. Όλη η παραγωγή πραγματοποιείται στα εργοστάσια της εταιρείας και η επιλογή των υλικών και των συνεργατών γίνεται εξ ολοκλήρου στην Ιταλία.

Οι πατέντες της Piuma, που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά, τυγχάνουν διεθνούς αναγνώρισης. Το πιο σημαντικό ήταν το βραβείο που κέρδισε η οδοντόβουρτσα Piuma Brush, που σχεδιάστηκε μαζί με το Hangar Design Group: τιμητική διάκριση στην 26η έκδοση του Compasso d’Oro, του πιο περιζήτητου διαγωνισμού για όσους εργάζονται στον κόσμο του design (αυτό υπάρχει από το 1954). Αλλά η εταιρεία κέρδισε επίσης το Βραβείο Σχεδιασμού Προϊόντων Red Dot 2019: 5.500 προϊόντα από 55 διαφορετικές χώρες ήταν υποψήφια. Η οδοντόβουρτσα Piuma εκτίθεται επίσης στο Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Μιλάνο, ως μέρος της επιλογής Adi (Industrial Design Association): θεωρείται αξεσουάρ επίπλωσης λόγω της προσοχής που δόθηκε στο σχεδιασμό της. Αυτό οφείλεται στη βάση, η οποία περιέχει μια ένδειξη ημερομηνίας που ενημερώνει πότε είναι ώρα να την αλλάξετε, ένα είδος κλεψύδρας που εγγυάται τέλεια υγιεινή. Επιπλέον, όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι συμβατά με την FDA για την αγορά των ΗΠΑ, εγγυώντας εξαιρετικά υψηλά επίπεδα αντιβακτηριδιακής υγιεινής.

Πρέπει να πούμε ότι η Piuma Care έχει θέσει ως στόχο τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος όπου η στοματική υγιεινή και ο σχεδιασμός συνδυάζονται σε έναν τρόπο ζωής που μετονομάστηκε σε “Piuma Way”. Η εταιρεία ήταν επίσης η πρώτη που πρόσφερε μια οδοντόκρεμα σε συσκευασία εξοπλισμένη με τεχνολογία airless, η οποία χρησιμοποιείται συνήθως για πιο εξελιγμένες κρέμες. Τέλος, πρόσφατα δημιούργησε επίσης ένα στοματικό διάλυμα, το οποίο έρχεται σε επαναστατική συσκευασία αλουμινίου για να υπογραμμίσει τη συνεχή εστίασή του στο περιβάλλον.